A GTIC ens ha ensenyat un munt de programes.
Primer hem treballat els mapes conceptuals que es tracta d'un esquema sobre un tema fet amb les paraules claus del mateix. Aquestes estant entrellaçades entre si a partir de connectors. El que fan els mapes conceptuals és fer pensar sobre la realitat concreta del tema.
Hem de seguir uns passos per tal de fer un bon mapa:
- fer una selecció i jerarquització de conceptes
- una reflexió sobre la relació de cada concepte
- una concepció d'una representació gràfica adequada.
Com diu la pràctica que hem de fer a GTIC amb el programa CMap Tools us deixo la imatge fet amb aquest programa i el tema és el dinar de nadal:
Després durant la setmana següent no tindríem classe ja que era festa, així doncs ens va encargar fer fluxogrames a partir del programa gliffy.
Els fluxogrames són per representar esquemes o representacions visuals per tal de presentar un procés amb una simbologia determinada. La podem fer servir per nosaltres mateixos i fer tasques de casa, de la feina... o bé per ensenyar als alumnes.
Per als mestres poden servir per planificar tasques i ensenyar als alumnes aquesta eina.
Els fluxogrames tenen una simbologia molt definida en la que podem destacar:
Us deixo el meu fluxograma de com sabem si creuar un cruïlla:
I per acabar l'últim programa que ens va ensenyar és el glogster. Aquest programa s'utilitza per fer pòsters digitals, així editant-lo, enviant-ho, insertant vídeos...
Havíem de fer una pràctica amb aquest programa, aprofitant l'ocasió he triat el bon comunicador, Quim Monzó. Feu clic aquí si voleu veure la pràctica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada